EVDE İSKENDER KEBAP:
MALZEMELER
Konturfile : 500 gr
Domates : 2 adet
Kuru Soğan : 1 adet
Sarımsak : 3-4 diş
Salça :1 Yemek Kaşığı
Tereyağ : 1 Yemek Kaşığı
Yoğurt :2 Yemek Kaşığı
Pide veya bazlama : 2 adet
Sıvı Yağ : Yarım Çay Bardağı
YAPILIŞI : İlk önce etleri bıçak ile inceltecek veya et döveceği ile açacağız.Sonra bunları yağ, süt, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiber ile marine edip üst üste dizerek buzlukta 3-4 saat dinlendirelim. Ayrı bir kapta sıvıyağ koyup sırasıyla rendelediğimiz sarımsak , soğan ve domatesi ilave edip kavuralım . Sonra salçayı ilave edip tuz karabiber ekleyerek kaynatalım. Servis tabağına küçük küçük doğradığımız pide veya bazlamaları dizip dolaptan çıkarttığımız etleri teflon tavada iyice pişirelim. Pişen etleri pidelerin üzerine dizelim. Üzerine hazırladığımız sosu döküp kenarlarına yoğurt koyarak servis yapalım .
BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELER
Brokoli: 500 gr
Un :1 Su Bradağı
Süt: 2 Su Bardağı
Kırmızı Biber: 2 Adet
Nane: 1 Çay Kaşığı
Ayçiçek Yağı: 1 Çay Bardağı
Tuz , Karabiber
YAPILIŞI : İlk önce brokoliler tuzlu kaynar suda haşlanır ve doğranır . Ayrı bir tencerede yağ konup un kavrulur . Sonra soğuk süt ilave edilir . Ara sıra karıştırarak kaynatılır . Ayrı bir tavada küçük dğranmış kırmızı biberler kavrulur , nane katılarak kaynamakta olan çorbamıza dökülüp brokolilerde ilkave edilerek servis edilir.
ÇİFTLİK SALATASI
MALZEMELER
Pirinç: 200 gr
Mantar: 150 gr
Bezelye: 150 gr
Salatalık Turşusu: 8 adet
Haşlanmış Mısır: 150 gr
Havuç: 2 adet
Zeytinyağı: 150 gr
Limon suyu: 150 gr
Tuz Yeteri kadar
YAPILIŞI : İlk önce pirinçleri haşlanır. Sonra süzülüp bir kaba alınır. Havuç ve Turşu tavla zarı şeklinde doğranır, diğer malzemeler katılıp servis tabağına alınıp zeytinyağı ve limonsuyu , tuz ilave edilip karıştırılıp salatanın üzerine döküLÜP süsleyip servis edilir.
FRANSIZ SALATASI
MALZEMELER
Kıvırcık: 2 adet
Sosis: 200 gr
Beyaz Peynir: 150 gr
Hardal: 1 Yemek Kaşığı
Cherry Domates: 150 gr
Zeytinyağ: Yarım Çay bardağı
Sirke: Yarım Çay Bardağı
Sarımsak: 5 diş
Sandwıch Ekmeği: 2 adet
Tuz Yeteri kadar
Karabiber Yeteri Kadar
YAPILIŞI : Sosisler küçük doğranır , az zeytinyağı ile kavrulur. Kıvırcıklar ince ince kıyılır, Peynir küp doğranıp tuz , karabiber , sirke ve hardal katıp iyice karıştırılır.Sandwıch ekmekleri ince dilimlenip zeytinyağ ile dövülmüş sarımsaklar ekmeklere sürülüp kızartılır. Servis tabağına alınan salata kızarmış ekmek ile servis edilir.
ISPANAK SALATASI
MALZEMELER
Ispanak: Yarım Kilo
Patates: 2 adet
Süzme Yoğurt: 150 gr
Mayonez: 150 gr
Sarımsak: 4 diş
Zeytinyağı: 100 gr
Tuz Yeteri Kadar
Süslemek için ; Yeşil Zeytin , Salatalık Turşusu
YAPILIŞI : Ispanaklar iyice yıkanıp sap kısımları çok ince kıyılarak robottan geçirilir. Haşlanmış patatesler rendelenir. Sonra bir kaba alınarak mayonez, Yoğurt , Zeytinyağ , Tuz ve ince kıyılmış sarımsak ilave edilip iyice karıştırılır. Salata kabına alıp yeşil zeytin ve turşu ile süsleyip servis edilir.
TABULE:
MALZEMELER
Maydonoz : 3 demet
Nane : 1 demet
Kuru Soğan : 1 adet
Sarımsak : 2-3 diş
Domates :2 adet
Dolmalık Fıstık :15/20 adet
İnce Bulgur :1 Çay Bardağı
Zeytinyağı , Limon, Nar Ekşisi
YAPILIŞI : Maydonoz, Nane, Soğan , Domates ve Sarımsak küçük küçük doğranır. Bulgur sıcak su ile şişirilip demlendirilir ve diğer malzemeler eklenir. Salata Tabağına koyduktan sonra sıvı yağda rengi dönene kadar kavrulan fıstıklar ile süslenir. Ayrı bir kapta tuz , zeytinyağı , Limon ve Nar ekşisi karıştırılarak salatanın üzerine dökülüp servis yapılır .
LEZZET USTASI MURAT AKBAŞ...