Yemek tarifi 2



EVDE İSKENDER KEBAP:




EVDE İSKENDER KEBAP


MALZEMELER

Konturfile : 500 gr 

Domates : 2 adet 

Kuru Soğan : 1 adet 

Sarımsak : 3-4 diş

Salça :1 Yemek Kaşığı 

Tereyağ : 1 Yemek Kaşığı 

Yoğurt :2 Yemek Kaşığı 

Pide veya bazlama : 2 adet 

Sıvı Yağ : Yarım Çay Bardağı 


YAPILIŞI : İlk önce etleri bıçak ile inceltecek veya et döveceği ile açacağız.Sonra bunları yağ, süt, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiber ile marine edip üst üste dizerek buzlukta 3-4 saat dinlendirelim. Ayrı bir kapta sıvıyağ koyup sırasıyla rendelediğimiz sarımsak , soğan ve domatesi ilave edip kavuralım . Sonra salçayı ilave edip tuz karabiber ekleyerek kaynatalım. Servis tabağına küçük küçük doğradığımız pide veya bazlamaları dizip dolaptan çıkarttığımız etleri teflon tavada iyice pişirelim. Pişen etleri pidelerin üzerine dizelim. Üzerine hazırladığımız sosu döküp kenarlarına yoğurt koyarak servis yapalım .


BROKOLİ ÇORBASI
BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELER 

Brokoli: 500 gr

Un :1 Su Bradağı 

Süt: 2 Su Bardağı 

Kırmızı Biber: 2 Adet 

Nane: 1 Çay Kaşığı 

Ayçiçek Yağı: 1 Çay Bardağı 

Tuz , Karabiber 


YAPILIŞI : İlk önce brokoliler tuzlu kaynar suda haşlanır ve doğranır . Ayrı bir tencerede yağ konup un kavrulur . Sonra soğuk süt ilave edilir . Ara sıra karıştırarak kaynatılır . Ayrı bir tavada küçük dğranmış kırmızı biberler kavrulur , nane katılarak kaynamakta olan çorbamıza dökülüp brokolilerde ilkave edilerek servis edilir. 



ÇİFTLİK SALATASI

ÇİFTLİK SALATASI
MALZEMELER 

Pirinç: 200 gr

Mantar: 150 gr 

Bezelye: 150 gr

Salatalık Turşusu: 8 adet 

Haşlanmış Mısır: 150 gr

Havuç: 2 adet 

Zeytinyağı: 150 gr

Limon suyu: 150 gr

Tuz Yeteri kadar 

YAPILIŞI : İlk önce pirinçleri haşlanır. Sonra süzülüp bir kaba alınır. Havuç ve Turşu tavla zarı şeklinde doğranır, diğer malzemeler katılıp servis tabağına alınıp zeytinyağı ve limonsuyu , tuz ilave edilip karıştırılıp salatanın üzerine döküLÜP süsleyip servis edilir. 


FRANSIZ SALATASI


MALZEMELER 

Kıvırcık: 2 adet 

Sosis: 200 gr

Beyaz Peynir: 150 gr

Hardal: 1 Yemek Kaşığı 
Cherry Domates: 150 gr

Zeytinyağ: Yarım Çay bardağı

Sirke: Yarım Çay Bardağı 

Sarımsak: 5 diş 

Sandwıch Ekmeği: 2 adet 

Tuz Yeteri kadar 

Karabiber Yeteri Kadar 


YAPILIŞI : Sosisler küçük doğranır , az zeytinyağı ile kavrulur. Kıvırcıklar ince ince kıyılır, Peynir küp doğranıp tuz , karabiber , sirke ve hardal katıp iyice karıştırılır.Sandwıch ekmekleri ince dilimlenip zeytinyağ ile dövülmüş sarımsaklar ekmeklere sürülüp kızartılır. Servis tabağına alınan salata kızarmış ekmek ile servis edilir. 



ISPANAK SALATASI


MALZEMELER 

Ispanak: Yarım Kilo

Patates: 2 adet 

Süzme Yoğurt: 150 gr

Mayonez: 150 gr

Sarımsak: 4 diş 

Zeytinyağı: 100 gr

Tuz Yeteri Kadar 


Süslemek için ; Yeşil Zeytin , Salatalık Turşusu 


YAPILIŞI : Ispanaklar iyice yıkanıp sap kısımları çok ince kıyılarak robottan geçirilir. Haşlanmış patatesler rendelenir. Sonra bir kaba alınarak mayonez, Yoğurt , Zeytinyağ , Tuz ve ince kıyılmış sarımsak ilave edilip iyice karıştırılır. Salata kabına alıp yeşil zeytin ve turşu ile süsleyip servis edilir.

TABULE:

TABULE

MALZEMELER 

Maydonoz : 3 demet 

Nane : 1 demet 

Kuru Soğan : 1 adet 

Sarımsak : 2-3 diş 

Domates :2 adet

Dolmalık Fıstık :15/20 adet 

İnce Bulgur :1 Çay Bardağı 

Zeytinyağı , Limon, Nar Ekşisi 



YAPILIŞI : Maydonoz, Nane, Soğan , Domates ve Sarımsak küçük küçük doğranır. Bulgur sıcak su ile şişirilip demlendirilir ve diğer malzemeler eklenir. Salata Tabağına koyduktan sonra sıvı yağda rengi dönene kadar kavrulan fıstıklar ile süslenir. Ayrı bir kapta tuz , zeytinyağı , Limon ve Nar ekşisi karıştırılarak salatanın üzerine dökülüp servis yapılır .



LEZZET USTASI MURAT AKBAŞ...