LAHANA BÖREĞİ
Malzemeler:
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Un
2 yufka
Yarım kilo kıyma2 diş sarımsak
Süt
Yeterince tuz,karabiber
Yapılışı:Lahanalar kaynar suda haşlanır.Yaprakları ayrılır.Orta sert kısımları kesilir.Ayrı bir tencerede küçük doğranan soğan,sarımsak,kıymayla birlikte kavrulur.En son salça ve baharatlar,tuz ilave edilip 5 dakika daha kavrulduktan sonra bir su bardağı su ilave edilip kaynatılır.Ayrı bir kapta beşamel sos hazırlanır(un kavrulur;süt ve su eklenir).Fırın tepsisinin altı yağlanarak en alta 1 adet yufka serilir.Sonra tepsi böreği yapar gibi lahanalar serilir ve her katın arasına beşamel sos dökülür.Orta kımına hazırlanan kıyma dökülerek,önceden 170 derece ıstılınan fırında kızaranan kadar pişirilir.
1 kg hamsi
3-4 Diş Sarımsak
150 gr Kaşar
Yeterince Tuz,Karabiber
1 Kuru Soğan
Maydanoz
4 Adet Yumurta
Ayçiçek Yağı
Yapılışı:Hamsilerin kılçıkları ayıklanır.Ayrı bir kapta küçük doğranan soğan ve sarımsaklar, maydanoz,rendelenen kaşar peynir baharatla birlikte karıştırılır.İki hamsi elimizde açılıp,ortasına hazırlanan harçtan konulup,üzerine bir hamsi daha konulup sarılır.Yumurtanın beyazı çırpılıp,hazırlanan hamsiler önce az unlanıp,sonra yumurtaya bulanıp kızartılır.
YEŞİL BİBER ÇORBASI
MALZEMELER
6 ADET DOLMALIK BİBER 1/2 KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ 2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 200 GR BONFİLE VEYA BİFTEK
TUZ KARABİBER
YAPILIŞI
DOLMALIK BİBERLER AYITLANDIKTAN SONRA SOĞAN,HAVUÇ İLE BİRLİKTE HAŞLANIR.
TENCEREYE YAĞ KOYULUR YAG ERİDİKTEN SONRA UN KAVRULUR.HAŞLANAN BİBERLER BLENDIRTAN ÇEKİLİP KAVRDUĞUMUZ UNA İLAVE EDİLİR. YETERİ KADAR SU İLAVE EDİLİP TUZU VE KARABİBERİ İLAVE EDİLİR. BONFİLE VEYA KONTURFİLE TAVADA PİŞİRLİP İNCE DİLİMLENİP ÇORBANIN İÇİNDE SERVİSE SUNULUR.
MALZEMELER :
DANA KIYMA 1 KG
PATLICAN 4 ADET
DOMATES 2 ADET
BİBER 4 ADET
SOGAN 1 ADET
SARIMSAK 2 DİŞ
YUMURTA 1 ADET
TEREYAG 2 YEMEK KAŞIGI
SALÇA 1 YEMEK KAŞIGI
BAYAT EKMEK İÇİ VEYA GALETA UNU
KARABİBER
TUZ
KÖFTE BAHARATI
YAPILIŞI :
KIYMA, SOĞAN, SARIMSAK, EKMEK İÇİ, KARABİBER, TUZ, KÖFTE BAHARATI İLE KARIŞTIRILIR.PATLICANLAR ALACALI BİR ŞEKİLDE SOYULUR
.UZUN SLASH ŞEKİLDE DOĞRANIP TEFLON TAVADA KIZARTILIR. KÖFTELER YUVARLAK BİÇİMDE BASILIP FIRINDA PİŞİRİLİR.KIZARMIŞ PATLICANLAR ARASINA SARILIP ÜZERİNE DOMATES BİBER KOYULUR.
SOGAN ,SARIMSAK SALÇA İLE SOS HAZIRLANIP SARILMIŞ KÖFTELER ÜZERİNE İLAVE EDİLİP KÖFTELER FIRINA SÜRÜLÜR.15 DK SONRA SERVİSE SUNULUR.
YEŞİL MERCİMEKLİ KUZU SIRTI
MALZEMELER
- 12 ADET PİRZOLA(PORSİYONLANMAMIŞ) 1 BARDAK YEŞİL MERCİMEK
- 6 ADET KURU KAYISI 6 ADET İNCİR
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN 2 DİŞ SARIMSAK
- TUZ KARABİBER
YAPILIŞI
TAVADA TEREYAĞI ERİDİKTEN SONRA SARIMSAKLAR İLAVE EDİLİR.SONRA ETLER İLAVE EDİLİP BİRAZ PİŞİRİLDİKTEN SONRA FIRINA SÜRÜLÜR. KAYISI İNCİR SUDA BEKLETİLİR YEŞİL MERCİMEK HAŞLANIR. KÜP KÜP DOĞRANIP YAGDA SOTE YAPILIP TUZ TARÇIN İLE TATLANDIRILIR PİŞEN ETLER PORSİYONLANIR PİŞİRME TAVASNA BİRAZ SU VE ŞARAP İLAVE EDİLİR, YEŞİL MERCİMEK KAYISI VE İNCİR ÜZERİNDE ETLER SERVİSE SUNULUR.
DÜGÜN ÇORBASI
- 200 GR KUZU ETİ
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAGI UN
- 1 ADET LİMON
- 2 YEMEK KAŞIGI YOGURT
- 1 DİŞ SARIMSAK
- 1 YEMEK KAŞIG SİRKE
- 1 YEMEK KAŞIG TEREYAGI
- KIRMIZI TOZ BİBER
- TUZ
YAPILIŞI :
- KUZU ETİ VEYA KEMİKLERİ SUDA KAYNATILIR.PİŞTİKTEN SONRA ETLER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.
- TENCEREYE ½ LİTRE NORMAL SU,1/2 LİTRE ETİN SUYU KONULUR KAYNATILIR
- KAYNAYAN SUYA UN,LİMON, YOĞURT,YUMURTA,SİRKE KARIŞIMI İLAVE EDİLİR
- KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR
- TEREYAGINDA SARIMSAKLAR KUZU ETİ VE TOZ BİBERLE KAVRULUR
- KAYNAYAN SUYA İLEVE EDİLİR
- TUZ BİBER BAHARATLA TALANDIRILIP, SERVİS EDİLİR